Say Cheese!

La ultima “sedinta” mentolata, Ama ne-a pregatit niste platouri cu branzeturi Lactitalia….de ne-am lins pe degete. Initial am pus-o pe seama foamei ce ne chinuia pe fiecare dintre noi. Ei bine, si cea de-a doua experimentare s-a soldat cu acelasi rezultat, branzeturile delicoase si proaspete, executate din ingrediente 100% naturale ni s-au topit efectiv in gura. Prin urmare “degustarea de branzeturi” a primit votul unanim pentru atelierul “Menta si Usturoi” din luna aprilie.

Tema: Degustare de branzeturi
Data: 25 Apr, orele 11.00 – 14.00
Locatia: Restaurant Bavaria (in cadrul hotelului Angellis, vis-à-vis de Kappa si Euro)
Cost: 50 Lei/pers (25 Lei pentru copii intre 5-15 ani)

Asa cum v-am obisnuit in editiile precedente, evenimentul va fi impartit in 2 momente, unul educativ, in care ne vor fi prezentate principalele tipuri de branzeturi si vom invata cu ce sa le asortam, urmat de cel creativ in care fiecare isi va orna propriul platou cu branzeturi.

In prima parte a degustarii, partenerul nostru Lactitalia va prezenta 5 sortimente de branzeturi, oferind informatii interesante despre procesul de fabricare precum si sugestii de integrare a sortimentelor de branza intr-un meniu. Fiecare tip de brazet va fi degustat, iar incununarea acestui moment va fi facuta de Crama Oprisor, care va prezenta cate un sortiment de vin potrivit fiecarui tip de branza. Soferi, pentru duminica eu zic sa apelati la un taxi.

In cea de-a doua parte a evenimentului degustatorii vor fi provocati la un exercitiu de creativitate si indemanare. Asadar fiecare va trebui sa orneze un platou de branza si sa-l asorteze cu struguri, nuci, mere, smochine, prosciuto, ulei etc.

Si pentru ca papilele noaste vor fi gadilate si rasfatate de atatea gusturi si arome… suntem siguri ca burtica isi va cere si ea drepturile, motiv pentru care Restaurant Bavaria ne intampina cu o masa delicioasa de pranz!

Va asteptam asadar duminica, pe 25 aprilie, de la orele 11:00, in incinta Hotelului Angellis din Timisoara la o alta incursiune in lumea gusturilor noi.
Pana atunci, sa aveti parte de zile delicioase!

Acest articol a post publicat în Diverse. Salvaţi ca legatură de carte: link permanent. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Linkul Ping-ului.

Un Comentariu

  1. Camelia
    Publicat aprilie 21, 2010 la 6:27 am | Link permanent

    De 1 luna imi ploua in gura cu gandul la degustarea asta!….abia astept :)

Un Ping

  1. De către Weekend plin la #Timisoara | Alexandru Bleau in aprilie 22, 2010 la 7:44 am

    [...] 4. Menta si Usturoi ne invita duminica la o degustare de branzeturi. Vinul este inclus. Detalii aici. [...]

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>