Despre

Ce ar fi dacă am organiza o întâlnire a oamenilor care iubesc mâncarea?

Anul trecut TAVi (@tbdr) a venit cu ideea şi suna foarte tentant. Da, da, ce ar fi dacă am putea să avem un motiv să ne întâlnim, să împărtăşim, să povestim despre ce şi unde am mai mâncat şi – ba mai mult decât atât – să învăţam împreună să facem felurite mâncăruri.

Şi după ce ne-a trecut amorţeala – din motive preponderent culinare – a sărbătorilor de iarnă, am pus ţara la cale la restaurantul care a fost de acord să ne găzduiască.

Principiul de la care am pornit era simplu şi nu necesita cine ştie ce dezbateri sau reglementări: e un motiv de a ne simţi bine şi de a cunoaşte oameni care împărtăşesc aceaşi pasiune pentru mâncarea bună.

Tematica primei întâlniri a fost din nou rapid şi unanim acceptată: să facem pâine!

Însă abia apoi a început greul: alegerea unui nume.

Brainstormingul nostru a adus multe nume în discuţie. Am vrut să evităm cuvântul englezesc food, deşi termenul de foodie ar fi fost reprezentativ. Păcat de sonoritatea sa şugubeaţă în limba română.
Şi atunci, amintindu-mi de câteva bloguri culinare celebre peste hotare, am propus alăturarea a două ingrediente total diferite. Întrebarea care a urmat era evidentă: dar care?

TAVi a deschis blogul meu în căutarea celui mai folosit ingredient. Usturoiul. Ceaiurile de mentă abureau îmbietor în faţa noastră, după ce toată seara Adi (@adispiac) ne-a împărtăşit convingerea sa că frunzele de mentă se potrivesc cam în orice mâncare.

Şi uite asa am ajuns la un nume: Mentă şi Usturoi.
Un sfert de oră am dezbătut dacă e mentă şi usturoi sau poate e mai bine usturoi şi mentă. Camelia a zis să fie de-a dreptul mujdei. Încă un sfert de oră am dezbătut dacă vrem să descoperim sau să experimentăm gusturi noi.

În final am rămas la “Descoperă gusturi noi”. Pentru că are melodicitate!